Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

Благотворителност

Лекари Без Граници

HybridSupply е партньорска компания от 2016 година на Лекари Без Граници. С годишно дарение от 3000 евро компанията подкрепя спешната медицинска помощ на организацията, разпространена в целия свят.

Партьорска компания

HybridSupply е партньорска компания от 2016 година на Лекари Без Граници. С годишно дарение от 3000 евро компанията подкрепя спешната медицинска помощ на организацията, разпространена в целия свят.

Като партньорска компания ние подкрепяме Лекари Без Граници от 2016 г. с дарения. По време на процеса по записване нашата компания беше одитирана в съответствие с насоките на дарение от организацията за подпомагане. С нашият принос, на Лекари Без Граници е оказано съдействие за спасяването на живота на хора в нужда по целия свят.

В Южен Судан

Лекари Без Граници

Лекари Без Граници

Лекари Без Граници осигурява спешна медицинска помощ, както в разкъсани от войната райони, така и в области засегнати от природни бедствия, където живота на много хора са застрашени, когато здравните структури рухват или демографските групи не са адекватно запасявани. В над 60 страни, международни и местни служители работят в много различни компетенции: лекари, медицински сестри, акушерки и в областта на логистиката. Техните дейности са разнообразни: те управляват клиники, изграждат центрове за захранване на деца, извършват кампании за ваксинация и предоставят на бежанци или изселени лица лекарства, чиста питейна вода, тоалетни и одеала.

Лекари Без Граници помага на хората в нужда бързо, професионално и без да пита за техния произход, религия или политически убеждения. Този принцип не се е променил откакто млади френски лекари и журналисти основават организацията през 1971 г. под името Лекари Без Граници. Когато правата на цивилни са нарушени в конфликтна ситуация и те са лишени от помощ, служителите работят за тях. Организацията е посветена на принципите на неутралност, безпристрастност и независимост. През 1999 г. Лекари Без Граници бяха отличени с Нобелова Награда за Мир.

Германското подразделение на Лекари Без Граници е 90 процента финансирано от частни дарения. Това дава възможност да се работи независимо от политически или икономически интереси и организацията може да се съсредоточи там, където е необходима помощ. За допълнителна информация, моля, посетете: https://www.doctorswithoutborders.org/.

Проекти 2019

Йемен: Повече от 90,000 ранени във военния конфликт

Йемен: Повече от 90,000 ранени във военния конфликт

Петнадесет годишният Уада се лекува в отделението за изолация в болницата на Лекари Без Граница в Аден. Раните му са инфектирани с резистентни микроби.

Много хора в Йемен ежедневно се сблъскват с насилието на войната. Повече от половината здравни заведения в страната са затворени, защото са били унищожени или медицинският персонал или лекарствата липсват. Лекари Без Граници е една от малкото медицински организации, които помагат и от двете страни на гражданската война. От началото на конфликта започнал през март 2015 г. до октомври 2018 г. Лекари Без Граници е лекувал повече от 90 000 жертви на война и насилие. Организацията работи в дванадесет болници и здравни центрове. В допълнение, тя подкрепя 20 други места с материали и експертни съвети. Лекари Без Граници осигуряват тази помощ чрез 2200 служители.

С 5000 евро, Лекари Без Граници могат да съберат хирургически инструменти, превръзки и лекарства за 135 пациенти в спешни случаи. С 3,000 € или 10,000 € ще има за 80 или 275 спешни пациенти.

След като кръвното изследване на този критично болен човек е положително, служителите на Лекари Без Граници го прехвърлят в специален център за лечение на Ебола.

През август 2018 г. в Демократична република Конго беше обявено огнище на вируса Ебола. Това е десетата и в същото време най-тежка епидемия в страната след откриването на вируса през 1976 г. Епидемията е трудно да се контролира, тъй като се води борба в засегнатите провинции Северно Киву и Итури. През първите четири месеца и половина, според Конгоанското Министерство на здравеопазването, 483 души са диагностицирани с вируса, 265 от тях са умиращи от Ебола. Лекари Без Граници помагат за намаляване на епидемията на много нива, като по-специално екипите се грижат за изолирането и лечението на пациентите, подкрепят кампаниите за ваксиниране и поемат задачи за превенция и повишаване на осведомеността. В допълнение, Лекари Без Граници информират ключовите лица, вземащи решения в общностите, за използването им срещу Ебола. Чрез подкрепата им, екипите могат да достигнат по-добре пациентите и техните роднини.

С 5 000 евро, например, Лекари Без Граници могат да финансират пет палатки от 45 квадратни метра, които изолират и лекуват пациенти с Ебола. С 3,000 € или 10,000 € ще има три или десет болнични палатки.

Проекти 2017

Йемен: Помощ при екстремни условия

Йемен: Помощ при екстремни условия

Йемен: В болницата в Аден екипи от Лекари Без Граници извършват животоспасяващи операции.

От март 2015 г. населението на Йемен страда от брутален конфликт. Въздушните нападения отново и отново удариха болниците и училищата. Също така многократно са били атакувани и съоръжения на Лекари Без Граници. При тези екстремни условия почти 2000 Йеменски и международни служители осигуряват спешна помощ. Екипите работят директно в болници и здравни центрове в Йемен и също така поддържат 24 медицински заведения в страната. Помощта варира от хирургични процедури и акушерство, мобилни медицински екипи, снабдяване с вода и други помощи.

С 5 000 евро, Лекари Без Граници могат да набавят хирургически инструменти, превръзки и лекарства за 135 спешни пациенти. С 3000 евро или 10 000 евро ще има за 80 или 275 пациенти със спешни случаи.

Нигерия: Спешна помощ за недохранени деца

Нигерия: Спешна помощ за недохранени деца

Тази майка дойде с детето си в здравен център за преглед от Лекари Без Граници в северна Нигерия. Децата с недохранване обикновено страдат от малария, респираторни инфекции или диария.

Около два милиона души бягат от североизточна Нигерия. Те търсят защита от сраженията между въоръжената група Боко Харам и нигерийската армия. Голяма част от разселените хора живеят в импровизирани лагери при най-тежки условия. Почти всичко липсва, за да се достави на това огромното количество хора. Много деца са измъчени и са в смъртна опасност. Екипите на Лекарите Без Граници лекуват болните, грижат се за остро недохранени деца, разпределят помощни средства, храна и вода. За да защитят особено отслабените деца от болести като морбили, служителите организират големи кампании за ваксиниране.

С 5 000 евро Лекари Без Граници могат, например, да предоставят на повече от 220 недохранени деца готова терапевтична храна за четири седмици. С 3000 евро или 10 000 евро ще има за повече от 130 деца или 450 деца.

Проекти 2016

В сърцето на Африка

В сърцето на Африка

Това дете страда от малария и е спешно откарано в болница Барака, поддържана от лекари без граници.

Политическата и хуманитарната ситуация в Демократична Република Конго е нестабилна в продължение на десетилетия: изместване и насилие, както и болести и липса на храна застрашават живота на много хора. Има непрекъснати огнища и епидемии от малария, морбили, холера и други болести. Екипите на Лекари Без Граници предоставят основни здравни грижи в най-голямата държава в сърцето на Африка, лекуват недохранени деца, както и пациенти болни от малария и морбили. Те оперират ранените, израждат деца и лекуват пациенти с туберкулоза и ХИВ. Екипите са активни и в превенцията на заболяванията: те ваксинират хиляди деца чрез мащабни кампании, образоват хората относно здравни проблеми и разпространяват мрежи против комари, които предпазват от малария.

С 3000 € лекари без граници могат да лекуват повече от 11,500 деца против малария. € 5.000 или € 7.800 осигуряват лечение съответно за повече от 19,000 деца и повече от 30,000 деца.

В Южен Судан

В Южен Судан

В нашата болница в Мелут, ние лекуваме главно хора, които са били насилствено изселени от техния регион.

Политическата и хуманитарната ситуация в южната част на Судан е нестабилна в продължение на десетилетия. Хората непрекъснато страдат от въоръжени конфликти и насилието в страната често ескалира. 1,5 млн Южни Суданци бягат от войни в предела на собствената си страна.Те се нуждаят от спешна медицинска помощ, храна, питейна вода и подслон при извънредни ситуации. Достъпът до тези разселените лица е основното предизвикателство за хуманитарни организации. Лекари Без Граници е, в някои области, единствената помощна организация, която предоставя здравни грижи за тези хора. Екипите предоставят хирургическа помощ, основни здравни грижи, акушерство, хранителни програми, средства за облекчение и кампании за ваксинация.

С € 8.000, лекарите могат да приложат анестезия на 325 тежко ранени хора, които трябва да бъдат оперирани след агресивни прояви на насилие. С € 3.000 или € 10,000, могат да бъдат лекувани съответно 125 сериозно ранени или повече от 400 тежко ранени хора.