Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

Проекти 2016

В сърцето на Африка

В сърцето на Африка

Това дете се нуждае от спешна помощ в болница в Барака, подкрепена от Лекари без граници. То страда от тежка маларийна болест.

Политическата и хуманитарна ситуация в Демократична република Конго е нестабилна от десетилетия: разселване и насилие, болести и недохранване застрашават живота на хората. Епидемии от болести – като малария, морбили и холера – се появяват отново и отново. Следователно екипите на „Лекари без граници“ предоставят основни здравни грижи в най-голямата държава в сърцето на Африка, като лекуват недохранени деца и пациенти с малария и морбили. Те оперират ранени хора, придружават раждания и лекуват пациенти с туберкулоза и ХИВ. Екипите също са активни в превенцията на здравето: те ваксинират хиляди деца чрез мащабни кампании, обучават хората за здравословни проблеми и разпространяват мрежи против комари, които предпазват от малария.

С 3000 евро лекарите без граници могат да лекуват над 11 500 деца срещу малария. С 5.000 € или 7.800 € има повече от 19.000 деца или повече от 30.000 деца.

В Южен Судан

В Южен Судан

В нашата болница в Мелут основно лекуваме хора, които са били изгонени от своя регион в резултат на бойни действия.

Политическата и хуманитарна ситуация в Южен Судан е нестабилна от десетилетия. Отново и отново хората страдат от въоръжени конфликти. Насилието често ескалира в страната. Около 1,5 милиона южни суданци бягат от боевете в своята страна. Те се нуждаят от спешна медицинска помощ, храна, питейна вода и подслон. Достъпът до разселени хора е голямо предизвикателство за хуманитарните организации на много места. В някои области „Лекари без граници“ е единствената организация за помощ, предлагаща здравни грижи на хората. Екипите осигуряват хирургическа помощ, основни здравни грижи, акушерство, хранене, разпределение и ваксинационни кампании.

С 8 000 евро лекарите без граници могат например да прилагат анестезия на 325 тежко ранени хора, които трябва да бъдат подложени на спешна операция след огнища на насилие. С 3000 € или 10,000 € ще бъде осигурена анестезия за 125 тежко ранени или над 400 тежко ранени.