За нас

Добре дошли в ХибридСъплай!
Тук можете да намерите повече информация за компанията и нашите ценности.

История на компанията

Всичко започна през 2006.

ХибридСъплай ООД е създадена през Октомври 2006 г. от трима партньори в Бекум (Вестфалия). Управляващият директор Оскар Ковалски е само на 21 години и в първата година на стажа си като търговец на износни стоки.

Първият склад за стоки на 35 м² площ за съхранение се намира в сутерена на дома му и в съседния гараж.

В края на 2006 г., продуктовата гама вече включва 339 продукти, от които около половината са в наличност.

Товаренето и разтоварването на превозните средства за доставка се е извършвало изцяло ръчно. Особено необичайно е било разтоварването на 40-тонни камиони в жилищен район. Стоките са били пренасяни ежедневно до късно през нощта и са били готови за вземане от гаража. GLS са имали отделни гаражни ключове и са взимали стоката на следващия ден, докато основателите са вършили “действителната” работа.

Заявките направени по телефон са изпращани на офисна телефонна услуга (eBüro) и са приемани по време на обедните почивки. Всички по-късни входящи обаждания са приемани веднага след “действителната” работата.

Системата за управляемо съхранение се е състояла главно от големи кашони и заемни жълти пощенски кутии от Немската Поща. В този момент, ние бихме искали да предадем нашите искрени благодарности на Deutsche Post AG за тяхната подкрепа, която допринесе за положителното развитие на ХибридСъплай.

2007

В средата на 2007 г., първите доходи са инвестирани в малка система за съхранение с полу-отворени отпред складови контейнери, така че пощенските кутии да могат да бъдат върнати на Пощата без повреди. До края на годината, продуктовата гама е разширена до 383 продукта.

Hamm (Вестфалия)

2008

През април, ХибридСъплай се мести в първите си собствени бизнес помещения, в Хам (Вестфалия), с обща площ от 300 м²: 150 м² офиси и 150 м² площ за съхранение.

Четвъртък, 09 юли 2015 Новата софтуерна система за управление на ресурсите ERP гарантира напълно автоматично изпълнение на поръчки с интерфейс към онлайн магазина за най-голям обхват. Благодарение на този напредък, голяма част от поръчките са обработвани от малък екип, без прекомерно увеличаване на разходите

Новата площ за съхранение от 150 м2 е оптимално разширена с една малка система с високи стелажи в средата на 2008 г. Това позволява разширяването на продуктовата гама до 566 артикула в края на годината. По този начин, то покрива почти 48% повече продукта, отколкото в края на 2007 година.

Шест служители са назначени в края на 2008 г. в ХибридСъплай.

2009

Продуктовата гама е разширена до 900 продукта през тази година, въпреки тежкия пазарен спад причинен от световната финансова криза. Във връзка с това, най-неблагоприятните условия са предизвикани от Германската “премия за бракуване”. Чрез нея, превозни средства, които са стари и потенциално ангажирани с LPG конверсия, са били изтеглени от продажба.

През юни 2009 г., ХибридСъплай представя първата премийна добавка за защита на клапани, сертифицирана от TÜV за контрол на качеството, под продуктовото име V-LUBE VALVE SAVER, след повече от година работа по развитието му. Още от пускането му на пазара, V-LUBE предизвиква силен интерес от съществуващите клиенти.

Огромното търсене прави всичко това възможно: ХибридСъплай наема десет служители в края на годината.

2010

2011

През юли, проектът V-LUBE се превръща в V-LUBE GmbH за да продължава да ускорява международното си развитие и да среща по-голямото търсене.

Бързото развитие на ръста в продажби и продукти изисква по-нататъшно разширяване на складовия капацитет. Преместването и ремонтите свързани с него (Декември 2010 г. до Март 2011 г.) увеличават общият капацитет до прибл. 570 м²; от които прибл. 200 м² са офис площи и 370 м² площ за съхранение.

Степента на продуктовата гама значително се увеличава отново в края на 2010 г. – с около 43% до 1303 артикула.

Бизнес парк Хам
Търговски панаир Gasshow

През тази година ХибридСъплай особено ускорява разширяването на международните структури за разпространение. Освен други страни от Европейския Съюз, Китай и Тайланд са водещ фактор за значителния растеж.

През Март, ХибридСъплай заедно с V-LUBE GmbH участват в Gasshow, най-голямото търговско изложение в Европа за пропан-бутан и природен газ във Варшава.

През 2011 г. продуктовата гама нараства до 1928 продукти – последващо увеличение в сравнение с предходната година, със, вярвате или не, почти 48%.

2012

2013

През 2012 г., ХибридСъплай успешно продължава своят изумителен растеж както на национално, така и на международно ниво. Повече от 30% от общите продажби вече се отчитат за износ.

През 2012 г., ХибридСъплай поддържа бизнес отношения в световен мащаб в 49 страни.

През Март, ХибридСъплай заедно с V-LUBE GmbH участват в изложението Gasshow във Варшава отново, за да засилят допълнително международното си присъствие.

Продуктовата гама, състояща се до сега от 2937 артикула, и увеличаването на зоната за износ, карат настоящите капацитети за съхранение да достигнат своите граници. Дори и така, продуктовата гама се увеличава с повече от 52% в рамките на една година.

През Октомври, Изпълнителният Съвет решава да се напусне мястото в Хам и да се преместят в близост до пристанище с дълбоки води, с цел да се отговори допълнително на непрекъснато нарастващото търсене.

През Декември 2012 г. се дава нов тласък на онлайн магазина на ХибридСъплай, в многоезична версия с подобрен потребителски интерфейс.

Броят на служителите нараства до дванадесет.

Преместването от Хам към Любек се състои през Март, по същото време като явяването на изложбата Gasshow във Варшава. ХибридСъплай ООД разширява своите бизнес помещения до около 1000 м² и включва модерна система за съхранение с високи помещения и стелажи.

Продуктовата гама е увеличена в съответствие с изискванията на националните и международни клиенти – по това време с повече от 3400 продукта.

2014

2015

Със създаването на дъщерното дружество ХибридСъплай България ЕООД в България през Декември 2014 г., ХибридСъплай разширява своите бизнес операции в Източна Европа, Балканите и Латинска Америка.

С цел да се отговори на непрекъснато нарастващите изисквания на клиентите, ХибридСъплай разширява своите дейности и продуктова гама последователно през тази година. Продуктовата гама вече включва около 4300 артикула.

ХибридСъплай и ХибридСъплай България ЕООД участват в изложението Gasshow заедно с Аржентинския производител TA Gas Technology (Fuel System Solution) и представят системата TA Sigas за преобразуване на LPG и природен газ като единствен дистрибутор на Европейския пазар.

Gasshow 2015
Gasshow 2015
Gasshow 2015

2016

Правната форма на ХибридСъплай ООД се превръща в ХибридСъплай GmbH. ХибридСъплай GmbH е фирмата майка на независимите дъщерни дружества ХибридСъплай България ЕООД и V-LUBE GmbH.

Текущата продуктовата гама включва около 6000 продукта. В ХибридСъплай работят 17 служители в Германия и в чужбина.

Екип на HybridSupply Bulgaria

В същото време, ХибридСъплай обслужва своите клиенти чрез хора, говорещи местния език и други, на немски, английски, испански, италиански, китайски, френски, български, полски, руски, румънски, украински и холандски.