Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

CAMPKO

Безопасното снабдяване с газ по време на път

CAMPKO е специализирана в производството и разработването на компоненти и системи за мобилно газоснабдяване на автомобили, кемпери, каравани и лодки.

Дали като резервоар за газ под кемпера или като многократно зареждаща се газова бутилка в отделението за газова бутилка, CAMPKO предлага правилното решение за всяко изискване.

Продуктите CAMPKO отговарят на всички необходими стандарти за безопасност и осигуряват постоянно високо ниво на качество.

campko-лого

Продукти

Газова бутилка 30 литра с мултиклапан и спиране на пълнене до 80% CAMPKO STEEL – Многократно зареждащи се газови бутилки от плътна стомана Газовата бутилка за многократно пълнене CAMPKO STEEL е притежава високи стандарти за безопасност. Отваряне
DSC00897-3x2 CAMPKO COMPOSITE – Многократно зареждащи се газови бутилки, изработени от композитен материал Композитната газова бутилка CAMPKO се предлага в две различни версии на клапаните, OPD клапан и мултиклапан. И двата клапана имат 80% функция за спиране на пълненето, която предпазва от препълване. Отваряне
104845 CAMPKO стоманени резервоари за пропан Резервоарите в кемперите (наричани още rv резервоари за пропан или резервоари за изпарена газ) се предлагат в два модела- цилиндрични и тороидални. Отваряне

Резервоари за кемпер и бутилки за многократно пълнене

Предимствата са очевидни

Постоянно монтираните резервоари за пропан в кемпера се радват през последните години на нарастваща популярност сред къмпингуващите в сектора за отдих. Преоборудването елиминира необходимостта от редовна смяна на конвенционални 5-килограмови или 11-килограмови газови бутилки, които с ниския си капацитет за пълнене бързо се изчерпват при ниски температури и трябва да се сменят редовно.

При по-дълъг престой в чужбина или при диво къмпингуване възможността за размяна е допълнително силно ограничена.

Постоянно монтираните газови резервоари и бутилки за многократно пълнене предлагат на кемпера не само по-голяма безопасност, но и значително по-голямо количество с газ и по този начин по-дълго използване на всички устройства, които работят на газ.

Допълнителна безопасност

Правилно монтираните газови бутилки и бутилки за многократно зареждане в кемпери и каравани осигуряват допълнителна безопасност за всеки кемпер и неговите спътници. Конвенционалните сменяеми газови бутилки често са неадекватно закрепени в отделението за газови бутилки, тъй като закрепването трябва да се разхлаби бързо и бутилките трябва да бъдат лесно достъпни. Често сменяемите газови бутилки се подсигуряват само с тънки ремъци или метални вериги от подхлъзване и не рядко се поставят просто в отделението за газови бутилки, без да се закрепват. Голямо предимство на постоянно монтираните газови резервоари и бутилки за многократно пълнене са здравите крепежни елементи на резервоара, изработени от стомана или неръждаема стомана, които са здраво свързани към самото превозно средство или задната стена на отделението за газови бутилки.

Всички газови бутилки за многократно пълнене CAMPKO и резервоари за пропан са оборудвани с предпазни клапани за свръхналягане и 80% спирателни клапани за пълнене. Последните предпазват от препълване по време на зареждане.

Повече свобода

Резервоарите за пропан в кемпера, определяни също като резервоари за пропан, подаващи газта под формата на пара , обикновено се монтират под превозното средтсво, за да се спести място. CAMPKO ги предлага като тороидални резервоари или цилиндърни резервоари. Подовите газови резервоари могат да се експлоатират в комбинация с многократно зареждащи се газови бутилки и гарантират автономно газоснабдяване. Понастоящем резервоарите за газ CAMPKO се предлагат до 120L брутен обем на пълнене и могат да бъдат увеличени до 150L в комбинация с бутилка за многократно зареждане. В изключителни случаи могат да се постигнат дори по-големи обеми на пълнене.

Презареждане на кемпера с газ

Газовите бутилки и бутилките за многократно зареждане CAMPKO могат да се зареждат чрез директен клапан за зареждане посрдством Адаптер за LPG при резервоара за газ или чрез външен клапан за зареждане с гориво, който е прикрепен към каросерията на кемпера. Външният клапан за пълнене е клапан за пълнене на пропан-бутан, който може да се използва за зареждане на резервоари за пропан в кемпера и бутилки за многократно зареждане на всяка бензиностанция в Европа. В случай на комбинации между два газови резервоара или многократно зареждаща се бутилка за газ и резервоар за газ, и двата се зареждат чрез външен клапан за зареждане с гориво. Външният клапан за зареждане с гориво е свързан с клапана на резервоара за газ или бутилката за многократно зареждане чрез маркуч за пълнене на LPG .

Тъй като в бензиностанциите в Европа има различни системи за зареждане, Комплект адаптери за LPG всички системи за зарежадане с газ трябва да се използват внимателно.

ECE 67R и 67R не са равни на ECE 67R-01

Серията CAMPKO STEEL има пълна хомологация ECE 67R-01. Често резервоарите за газ или бутилките за многократно зареждане са маркирани с ECE 67R или 67R, но в много малко случаи те имат действителна хомологация ECE 67R-01. В такива случаи се опитва да бъде изпълнен стандартът ECE 67R-01 в производството, без действително да преминава през процеса на сертифициране, или продуктът е с изтекла хомологация ECE 67R-00, която оттогава е заменена с ECE 67R-01.

Често задавани въпроси

Вашите предимства накратко

  • няма 10-годишен период на проверка от TÜV – ECE 67R-01
  • висок стандарт за безопасност благодарение на ECE 67R-01 хомологация от автомобилния сектор
  • разнообразие от размери – предлага се в много версии – индивидуално решение за всеки кемпер и каравана
  • съвместими с наличните на пазара външни индикатори за ниво на газ (дистанционни индикатори)
  • подвижна яка за бутилки (за многократно зареждащи се газови бутилки) за спестяване на място
  • възможно е директно зареждане с гориво в резервоара за гориво или чрез външен клапан за зареждане с гориво (клапан за пълнене на пропан-бутан на корпуса на превозното средство)
  • съвместим като решение с много бутилки (могат да се комбинират няколко резервоара за газ и бутилки за многократно пълнене)
  • зареждане с гориво е възможно по всяко време благодарение на клапани с 80% функция за спиране на пълненето