Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

R115 Полезна информация

ECE R115

Тук ще намерите всичко, което трябва да знаете за ECE R115 и обхвата на документацията на ECE R115 LPG система.

LPG системи с одобрение R115

Преминаването от конвенционалната процедура за одобрение с индивидуални доклади за емисии и одобрение на TÜV към сертифициране съгласно ECE R115 предизвиква несигурност сред много монтъори на системи за пропан-бутан и крайни клиенти.

Въпроси като „Кои превозни средства все още могат да бъдат преоборудвани?“, „Как това може да се провери независимо?“, „Кои документи трябва да представя на клиента за преоборудване?“ и „Кои документи ми изпраща доставчикът ми“ обикновено остават без отговор.

Количеството документация, предоставено от вносители и търговци на едро, е недостатъчно и варира в широки граници. Понякога се предоставя само малка част от документацията. Важно е обаче документите да бъдат съставени правилно, така че да не повдигат въпроси сред монтъорите, крайния клиент или приемателната комисия.

Обхват на документацията ECE R115

След консултация с асоциациите за технически надзор сме подготвили кратко резюме, за да ви дадем преглед на обхвата на документацията на ECE R115.

  1. Откъс от хомологацията на ECE R115, където можете да намерите подходяща информация например за конпютъра, дюзите за впръскване на газ и редуктора.
  2. Извадка от списъка на компонентите, от които може да намерите поне бутилката и мултиклапана.
  3. Извадка от списъка с превозни средства, в който изрично е посочено вашето превозно средство (не е необходим пълният списък с превозни средства).
  4. Преглед с подробности за промените в службата за регистрация за правилното вписване на газовата система в документите на превозното средство. Издава се от дилъра / вносителя въз основа на настоящата хомологация на ECE R115.
  5. Специфични инструкции при инсталиране на превозното средство от типа на хомологация от семейство R115.
  6. Общи указания за инсталиране на бутилка, мултиклапан и други компоненти.
  7. Сервизна книжка вкл. инструкции за работа на крайния клиент.
  8. Значка за инсталиране

R115 търсене

Ние подготвихме преглед на всички превозни средства, които могат да бъдат обхванати от нашите хомологации на ECE R115, така че да можете да обработвате запитвания за преоборудване на автомобили на пропан- бутан бързо и лесно.

Кандидатстване за документация R115

Заявлението за документация ECE R115 за вашата система на пропан-бутан следва същия принцип като приложението за индивидуални потвърждения на отработените газове. Можете да получите достъп до формуляра за кандидатстване тук.

Очакваме да се свържете с нас

Имате въпроси или предложения?
Моля свържете се с нас. Ще се радваме да Ви помогнем.