Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

R115 Полезна информация

ECE R115

Тук ще намерите всичко, което трябва да знаете за ECE R115 и обхвата на документацията на ECE R115 LPG система.

LPG системи с R115 одобрение

Преминаването от конвенционалната процедура за одобрение с индивидуални доклади за емисии и TÜV одобрения към сертифициране съгласно ECE R115 предизвиква несигурност сред много LPG инсталатори и крайни клиенти.

Въпроси като „Кои превозни средства все още могат да бъдат преоборудвани?“, „Как това може да се провери независимо?“, „Кои документи трябва да представя на клиента за преоборудване?“ и „Кои документи ми изпраща моя доставчик“ обикновено остават без отговор.

Количеството документация, предоставено от вносители и търговци на едро, е непоследователно и варира в широки граници. Понякога се предоставя само „много тънка“ документация, а понякога инсталатора е претоварен от нея. Важно е обаче документите да бъдат съставени правилно, така че да не повдигат въпроси от инсталатора, крайния клиент или приемателната комисия.

Обхват на документацията на доставения ECE R115

След консултация с асоциациите за технически надзор сме подготвили кратко резюме, за да ви дадем преглед на обхвата на документацията за доставената система съгласно ECE R115.

  1. Извадка от хомологацията ECE R115, където можете да намерите подходяща информация за електронен блок за управление, дюзи за впръскване на газ и редуктор.
  2. Извадка от списъка с компоненти, от където можете да намерите поне резервоара и мултиклапана.
  3. Извадка от списъка с превозни средства, в който Вашето превозно средство е изрично посочено (пълният списък на превозните средства не е необходим).
  4. Преглед с подробности за промените в службата за регистрация за правилното вписване на газовата система в документите за превозното средство. Издава се от дилъра / вносителя въз основа на настоящата хомологация на ECE R115.
  5. Специфични инструкции за инсталиране на превозното средство от семейството на R115 хомологизирани.
  6. Общи инструкции за монтаж на резервоар, мултиклапан и други компоненти.
  7. Сервизна книжка вкл. инструкции за работа за крайния клиент.
  8. Монтажна табелка

R115 Търсене

Ние сме подготвили лист с всички превозни средства, които могат да бъдат обхванати от нашите хомологации ECE R115, така че да можете да изпращате запитвания за преобразуване бързо и лесно.

Заявление за R115 документация

Заявлението за документация на ECE R115 за Вашата LPG система следва същия принцип като заявлението за индивидуални потвърждения на отработените газове. Можете да получите достъп до формуляра за кандидатстване тук.

Очакваме с нетърпение да се свържете с нас

Имате ли някакви въпроси или предложения?
Моля свържете се с нас. Ние ще се радваме да Ви помогнем.