Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

Наближава ли 10-годишния период за подмяна на регулатора на налягане на газта? И вече търсите заместител. Ще срещнете серията Caramatic от GOK със сензор за срив. Чудите се дали можете да го използвате и за замяна на продукти от други производители - например оригиналната серия (до модела от 2018/2019 година) на Mono- или DuoControl CS от Truma за използване на газ по време на шофиране.

Без значение за каква техническа система става дума, едно нещо обикновено е едно и също: ако промените производителя на даден компонент, това обикновено включва големи промени в самата система. Инсталационните размери не съвпадат или връзките са различни. Резултатът може да бъде сложна и разходоемка конверсия.

Сложно преобразуване?

Същото ли е по отношение на системите за течен газ в кемперите и караваните? Трябва ли да извърша сериозна работа по преобразуване на цялата система, ако обмислям да заменя Truma DuoControl CS с GOK Caramatic DriveTwo, например?

Не, напротив: Ако Практическият кодекс на DVGW G 607 предвижда, че регулаторът на налягането на газта трябва да бъде сменен след десет години, можете да замените Truma MonoControl CS или DuoControl CS едно към едно с GOK Caramatic DriveOne или DriveTwo.

Без допълнителни разходи благодарение на Caramatic

Защо това е възможно? Съвсем просто е: Настоящата серия Caramatic от GOK е идентична по конструкция с оригиналната (до модела от 2018/2019 година), сребриста серия от Truma Mono- и DuoControl CS.

Това означава, че ако искате да замените Mono- или DuoControl CS от Truma с DriveOne или DriveTwo от GOK, това може да стане без допълнителни усилия; монтажните размери и връзките са идентични. Тази индивидуална подмяна без допълнителни усилия и без допълнителни разходи е възможна само при преминаване към серията Caramatic от GOK. Тъй като новата серия Mono- или DuoControl CS, която сега се произвежда от Truma, има различен дизайн, при смяна трябва да се прокара допълнително парче тръба и да се пробият нови точки за монтаж в газовата кутия.

Също така потребителите на дистанционен дисплей или нагревател на контролер Eis-Ex е необходимо да знаят, че когато преминават към серията Caramatic: След подмяна на Mono- или DuoControl CS от Truma с DriveOne или DriveTwo от GOK, просто трябва да свържат дистанционния дисплей или Eis-Ex. Отново не е необходимо преструктуриране с висока цена или дори закупуване на нови компоненти.

Допълнителна информация за сензорната система за срив GOK