Тази страница е достъпна и на Английски Английски.

Благодарение на сертификацията ATEX, новият индикатор за ниво на GOK Senso4s PLUS за газови бутилки, който се предлага от ноември 2020 г., вече може да се използва и в опасната зона 2 , например, в помещението за газови бутилки на кемпера или караваната докато шофирате.

Хардуерът измерва общото тегло и изпраща стойностите чрез Bluetooth към приложението на крайното устройство. Приложението (достъпно за Android и iOS) показва текущото ниво на пълнене, кривата на консумация и прогноза за това колко дълго ще има газ в бутилката.

По този начин Senso4s PLUS дава възможност да се измерват 5, 8 или 11 килограма или газови бутилки с диаметър отдолу между 18 и 32 сантиметра.

В отговор на големите напрежения, когато физическите сили действат по време на пътуване, GOK значително увеличи стабилността на краката.

Приложение 1

За да се гарантира, че къмпингуващите получават възможно най-точното ниво, са интегрирани три различни сензора, които блокират неправилни измервания.

Сензор за движение

Тъй като газът в бутилката или резервоара също се движи по време на движение на кемпера, не са възможни значими измервания. Следователно в Senso4s е интегриран сензор за движение, който спира измерването. Потребителят получава съответното съобщение в приложението.

Сензор за наклон

Ако превозното средство е паркирано на наклон, напр. на стръмен наклон физическите сили, действащи върху газовата бутилка, се променят. Тъй като това би фалшифицирало резултатите от измерването, в този случай измерването също се прекъсва и потребителят се уведомява за това в приложението.

Сензор за температура

Високите и ниските температури също влияят върху резултата от измерването. Това също се открива от сензора и се отчита чрез приложението.

Общото за всички интегрирани сензори е, че те отново освобождават измерванията, веднага щом условието – движение, наклон, твърде висока или твърде ниска температура – е в „нормалния диапазон“.

Пускане в експлоатация

  1. Изтеглете приложението
  2. Сдвоете Senso4s PLUS с вашето мобилно устройство чрез Bluetooth
  3. Калибрирайте везната без бутилка за газ
  4. Въведете теглото на тара и теглото на пълнене в приложението
  5. Настройте Senso4s PLUS според размера на бутилката за газ
  6. Поставете бутилката с газ на Senso4s PLUS и започнете да наблюдавате

Всички стъпки са ясно обяснени в стартовия видеоклип.